Facebook Network on Wheels - DÉ VLAAMSE SPECIALIST IN MOTORREIZEN
+32 (0)56 50 67 70 • info@networkonwheels.be


Algemene info & formaliteiten

Een simpel antwoord op uw meest frequente vragen.


IDENTITEITSKAART, RIJBEWIJS EN CREDITCARD
Je hebt een geldig reispas nodig. Deze dient na je terugkomst nog drie maanden geldig te zijn.
Een geldig Belgisch (moto)rijbewijs is momenteel nog voldoende maar je mag altijd ook een internationaal rijbewijs aanvragen.
Een creditcard op eigen naam is een must in de USA o.a. voor de borg van de motor. Vraag je kaart tijdig aan en laat deze activeren voor de USA.

LEEFTIJD
Voor de motorrondreizen als chauffeur vragen wij een minimum leeftijd van 21 jaar.


REIS AMERIKA

LUCHTHAVENBELASTINGEN & LUCHTHAVENTAKSEN
Bij Network On Wheels zorgen wij dat de luchthaventaksen reeds in de prijs inbegrepen is. Wij behouden het recht, wanneer deze luchthavenbelastingen veranderen, het verschil aan je door te rekenen.

ESTA
Voor het reizen naar Amerika heb je toestemming nodig. Wij vragen dit voor je aan en kost 25 euro.

TIJDSVERSCHIL MET BELGIË
Boise = Mountain time zone - 8 uur

TAKS EN FOOIEN IN AMERIKA
Prijzen in Amerika zijn vrijwel altijd exclusief belasting. Daarnaast is het op restaurant gebruikelijk om fooien te geven van 15-20%.

VERZEKERINGEN
Ga goed verzekerd op reis met een annulerings- en reisverzekering met werelddekking. Voor deze verzekering helpen wij je graag verder. Uiteraard is de motorverzekering verplicht (behalve op banden) en in de prijs inbegrepen en een vrijstelling van 2500 dollar.

HELM
Bij de motor is een helm inbegrepen, wij adviseren je echter wel om je eigen helm mee te nemen.

BAGAGE
Om naar de USA te reizen mag je een maximumgewicht van 23 kg meenemen. Indien mogelijk is het handig om je bagage mee te nemen in een sporttas en niet in een harde koffer. Dit in verband met de beperkte plaats in de volgwagen. Tijdens de rondreis zal de volgwagen voor je bagage zorgen.

BORG VOOR DE MOTOR
Bij het afhalen van de motor dien je borg te staan met een creditcard. De borg wordt echter niet van je rekening afschreven. Zorg ervoor dat je een geldige creditcard op je naam bijhebt.

RIJERVARING
Wij rijden in relatief kleine groepen. Wij gaan ervan uit dat wanneer je deelneemt aan een motorrondreis je reeds over voldoende rijervaring beschikt, maar wij willen er wel op drukken dat we in bochtig en bergachtig gebied rijden en dit vereist toch een bepaalde rijervaring. Wij rekenen op jullie eigen verantwoordelijkheidsgevoel om dit te bepalen.

TIJDENS HET RIJDEN
Het is te allen tijde verboden om alcoholische dranken/drugs te verbruiken wanneer je nog op de motor moet rijden.

OVERNACHTINGEN
De prijzen van de groepsreizen zijn gebaseerd op een verblijf in een 2 persoonskamer met 2 personen (toeslag 1 persoonskamer of triple kamer) in kwalitatief goede hotels. In bijna alle hotels is een continentaal ontbijt inbegrepen en in sommige hotels is een zwembad aanwezig.

ONZE GEPLANDE ROUTES
Onze routes werden met zorg gepland, echter is dit steeds een richtlijn. De vermelde plaatsen zijn de plaatsen van overnachting op basis van beschikbaarheid.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS
Voor onze groepsreis geldt een minimum aantal van 10 deelnemers om de reis te laten doorgaan. Network On Wheels behoudt zich het recht de rondreis te annuleren tot 4 weken voor de afreis. De betaalde reissom wordt terugbetaald of kan de geplande reis verplaatst worden. Uiteraard voeren wij dit alleen door wanneer het echt niet anders kan.

PARTNER
Voor het travelarrangement werkt Network On Wheels samen met Penta reizen Lic. A1647, dé specialist voor de USA.