Facebook Network on Wheels - DÉ VLAAMSE SPECIALIST IN MOTORREIZEN
+32 (0)56 50 67 70 • info@networkonwheels.be


 

EDITIE 2019: Noord-Ierland en Ierland

Noord-Ierland en Ierland

In navolging van onze succesvolle reizen naar Schotland en Lake District & Wales in organiseren wij in 2019 opnieuw een mooie trip over de Noordzee: Noord-Ierland en Ierland

Dag 1

ROTTERDAM - HULL


Vertrek op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) vanuit Rotterdam naar Hull om 21u (aanwezig zijn om 19u).


 
Dag 2

HULL - HOLYHEAD


Via het Peak District en het noorden van Wales met Snowdonia National Park rijden we naar Holyhead op het uiterste puntje van het schiereiland Anglesey. Overnachting in Holyhead.


 
Dag 3

HOLYHEAD - ATHLONE


We nemen de ferry van Irish Ferry’s van Holyhead (vertrek om 08u30) naar Dublin (aankomst 11u45). Daarna via rustige wegen eerste verkenning van het Ierse binnenland tot het centraal gelegen Athlone.


 
Dag 4

ATHLONE - BUNDORAN


We trekken door het mooie Connemara waar we ontelbaar heerlijke kustwegen aantreffen en rijden verder noordwaarts naar Donegal Bay waar we logeren in het pittoreske kustplaatsje Bundoran.


 
Dag 5

BUNDORAN - LETTERKENNY


We zetten onze verkenning van het uiterste noorden van Ierland verder via de grillige kustlijn en het Glenveagh National park om te eindigen in Letterkenny voor een welverdiende pint of whisky in de gezellige bar.


 
Dag 6

LETTERKENNY - BALLYMENA


Vandaag wippen we de grens over naar Noord-Ierland en met name de provincie Ulster. Deze grens vormt de belangrijkste twistappel in de Brexit onderhandelingen en de lokale bevolking kan zich niet voorstellen dat er terug een échte grens zou komen. We moeten ook onze Britse ponden terug boven halen. Het wordt een mooie dag met een bezoek aan de Antrim Coast en de Giant’s Cause Way, een uniek natuurfenomeen dat op de Unesco lijst van werelderfgoed staat. Een goed bed vinden we in Ballymena.


 
Dag 7

BALLYMENA - NEWCASTLE


We blijven in Noord-Ierland want onze eindbestemming voor vandaag ligt in Newcastle aan de voet van de Mourne Mountains. Het wordt een merkwaardige dag want na nog een stukje Antrim Coast rijden we door Belfast, een stad beladen met een zware erfenis van religieus en politiek geweld en waar de tijd een stuk bleef stil staan. Daarna zoeken we weer de weidse blikken van de Ierse Zee op langs de kustwegen van Ards en North Down.


 
Dag 8

NEWCASTLE - DUBLIN


Ik voorzie een relatief korte rit die ons naar Dublin brengt. Vanuit ons hotel kan je gemakkelijk de bus nemen naar Dublin centrum om deze boeiende stad te verkennen of er een leuke avond van te maken. Je kan ook genieten van het mooie binnenzwembad, de jacuzzi, de sauna of het stoombad in het hotel zelf.


 
Dag 9

DUBLIN - HULL


Om 8u nemen we terug de Ferry naar Holyhead met aankomst omstreeks 11u30. Dan rest ons nog de terugrit doorheen midden-Engeland naar Hull waar we om 18u30 vertrekken naar Zeebrugge.


 
Dag 10

HULL - ZEEBRUGGE


Aankomst op zaterdag 7 juni (Pinksterweekend) in Zeebrugge om 9u30.


 

30/05/2019 t.e.m. 8/06/2019

10 dagen

Noord-Ierland en Ierland


 

Inbegrepen

  • de ferry's Rotterdam-Hull en Hull-Zeebrugge
  • de maaltijden aan boord (2x ontbijt, 2x diner)
  • de ferry's Holyhead-Dublin en Dublin-Holyhead
  • de overnachtingen in comfortabele hotels
  • full Irish Breakfasts en diners in de hotels
  • de routes per dag als GPX files
  • de reisbegeleiding door Dennis De Jonckere van Network On Wheels

 

Prijs

  • koppel (2 pers. met 1 moto) : 1.398 €/pp
  • motorrijder + moto die kamer deelt: 1.489 €/pp
  • motorrijder + moto single room: 1.965 €/pp

Reserveer nu