Network on Wheels - The ultimate motor incentives
+32 (0)56 50 67 70 - info@networkonwheels.be


Network On Wheels goes USA

EDITIE 2018: UITVERKOCHT

EDITIE 2019: NIEUWE ROUTE - MEER INFO VOLGT

Network On Wheels goes USA: Every Biker's Dream

A dream comes true

Onder het motto 'Every biker's dream!' steekt Network On Wheels in 2018 opnieuw de grote plas over. Wij brengen mensen samen rond hun gemeenschappelijke hobby: motorrijden. Dat voel je vanaf het eerste contact. Je kan rekenen op de gedrevenheid en persoonlijke betrokkenheid van het Network On Wheels team om van uw motorreis een droomreis te maken. Ook al zijn de groepen klein, wij zorgen voor een leuke groepssfeer. Reizen in groep vraagt maatwerk, maar toch houden we rekening met de individuele wensen van onze deelnemers. Wij zorgen voor een zorgeloze reis! Lay back and relax.

Waarom naar de USA?

USA is hét land bij uitstek om zelf per moto rond te reizen.
• Heel goede, veilige wegen
• Hoffelijke chauffeurs
• Verkeersregels zijn dezelfde als bij ons
• Prachtige ongerepte natuur
• Uitgestrekte panorama's

Waar gaan we naartoe?

Tijdens deze USA trip van Network On Wheels gaan we naar de staten Idaho, Montana en Wyoming. Liefhebbers van natuur kunnen hun hart ophalen bij de bezoeken aan de natuurparken. De constant wisselende landschappen zijn adembenemend mooi en spectaculair. Of hou je er van om op eindeloze wegen te kunnen cruisen langs de 'scenic byways'? Langs panorama's van bergpassen, meren en watervallen. Of kies je voor 'the real wild west' met zijn wilde dieren, cowboys en spookstadjes? In deze regio langs de Rocky Mountains vind je het allemaal. Deze Rocky Mountains vormen de rode draad tijdens deze motorreis.

Dag 1

Amsterdam - Seattle - Boise

Vertrek vanuit Amsterdam naar Boise met een korte tussenstop in Seattle.
Vluchten met Delta Airlines.
Transfer naar het hotel.
Overnachting in het hotel ‘Red Lion Downtowner’.


 
Dag 2

Boise - Hailey (± 360 km)


Ontbijt in het hotel (inbegrepen).
Transfer naar de Harley-Davidson dealer. Mogelijkheid tot winkelen in de Harley-shop.
We rijden langs de Idaho 21 en de Idaho 75.
Van de dessert floor in Boise trekken we onmiddellijk het Sawtooth gebergte in. We passeren de restanten van één van de vele goldrushes die je nog kan zien in Idaho City.
Op weg naar Stanley, een oud mijnstadje dat nu vooral leeft van toerisme, vissers, jagers, trekkers en rafters, rijden we langs passen waar we elanden, herten, coyotes en haviken kunnen zien. De ultieme vergezichten brengen je een instant vakantiegevoel. We jagen onze stalen ros weer de vallei in. Hierna klimmen we voorbij enkele mijnstadjes tot Galena Overlook: de hoogste top in dit gedeelte van de US. We dalen via the Big Wood river tot in Ketchum.
Overnachting in Hailey.


 
Dag 3

Hailey - Jackson (± 360 km)


Ontbijt in het hotel (inbegrepen).
Langs prachtige wegen rijden we vandaag van de staat Idaho naar de staat Wyoming.
We passeren de lavavelden van The Craters of the Moon national monument waar de Apollo-astronauten oefenden voor de eerste maanlanding. Later op de dag komen we langs Arco en Atomic City, de eerste stadjes die verlicht werden door atoomenergie en waar uitgestrektheid een nieuwe betekenis krijgt. De wegen worden rustiger en de bergen hoger. Het landschap lijkt op dat van een oude Western.
Ons eindstation voor deze dag is Jackson. Dit is een voormalige ‘ranchtown’ die tot een toeristisch mekka herschapen is met gezellige winkels en leuke bars.
We overnachten in Jackson in de 'Painted Buffalo Inn'.


 
Dag 4

Jackson - West Yellowstone (± 250 km)


Ontbijt in de E.leaven Food Company (inbegrepen).
Veel natuurschoon vandaag! We starten onmiddellijk met de spectaculaire ‘Teton Park Drive’ door de ‘Grand Tetons’ richting Yellowstone. De 10 miljoen jaar ‘jonge’ bergen zijn de jongste bergen in ‘The Rockies’. De hoge bergtoppen vormen een scherp contrast met de uitgestrekte velden waar we langs rijden. We kruisen o.a. de ‘Continental Divide’ of de continentale waterscheiding genoemd. De geologische curiositeiten die we in West Yellowstone aantreffen zijn wereldbefaamd: de 'Old Faithfull' is de beroemste geiser ter wereld. Ook de andere geisers en vijvers met hun prachtige kleuren moet je gezien hebben. Na een korte wandeling langs houten paden kom je echt heel dicht bij deze natuurfenomenen. In Yellowstone, het eerste en grootste nationale park van Amerika, spotten we regelmatig wildlife zoals berggeiten, elanden en bizons.
We overnachten in de ‘Parade Rest Ranch’ ten noorden van West Yellowstone waar we genieten van een avondmaal omringd door een schitterende zonsondergang en adembenemende sterrenhemel.
Om de Far West beleving compleet te maken is er voor de liefhebbers een 'horse back ride' voorzien. Yeeha!


 
Dag 5

West Yellowstone - Ennis (± 350 km)


Stevig en heerlijk ranchontbijt (inbegrepen).
Nog meer natuurschoon vandaag. We trekken opnieuw Yellowstone binnen, maar deze keer nemen we een andere deel van het park waar we totaal andere landschappen en fenomenen zien dan gisteren. Het landschap wisselt af tussen bossen, weiden, bronnen, diepe canyons en wilde watervallen. Hier komen bizons, herten, grizzly's en bruine beren voor.
Na het verlaten van het park en de staat Wyoming rijden we richting het westen.
Bij het binnenrijden van de staat Montana zal je verstelt staan van de adembenemende landschappen en pakkende natuur.
We overnachten vlakbij Ennis niet ver van Virginia City.


 
Dag 6

Ennis - Missoula (± 360 km)


Ontbijt in een typische eetgelegenheid in de buurt (niet inbegrepen).
Vandaag touren we door de staat Montana met zijn ongerepte natuur en verschilllende spookstadjes zoals Virginia City, waar Bonanza is opgenomen. Dit is een openluchtmuseum die dient als getuige van ‘The Old West’ en ‘The Gold Rush’. We bezoeken onder andere de grootste snoepwinkel van de staat. Dé winkel voor ouderwetse en nostalgische snoep.
Een rustige dag met als beloning een spectaculair landschap om van te genieten. De stuurmanskwaliteiten worden weer aangesproken tijdens de rit naar Missoula. Rustig cruisen langs mooie wegen, bossen en rivieren. Eindeloze vlaktes trekken aan je zintuigen voorbij.
We verblijven in de 'Best Western Plus Grant Creek' net buiten de stad Missoula.


 
Dag 7

Missoula - McCall (± 380 km)


Ontbijt in het hotel (inbegrepen).
Vandaag rijden we opnieuw langs de officiële 'Scenic Byway', the Northwest Passage. Vanaf de Lolo Pass jagen we zelfs de geschiedenis na. Deze weg is gekend als de 'Lewis and Clark Historical trail', genoemd naar de expeditieleiders die 26 jaar na het ontstaan van de US op bevel van president Jefferson de wegen van 'native Americans' (zeg niet Indianen) onderzochten. Doel was de opportuniteiten bekijken om de jonge staat uit te breiden. In deze buurt wemelt het van de wilde dieren. Wellicht spot u herten en elanden maar ook wolven, zwarte grizzly beren en vele vogelsoorten. We slingeren langs de Salmon River en rijden voornamelijk door het reservaat van de Nez Perce.
Deze avond overnachten we in de 'Best Western Inn' in McCall.


 
Dag 8

McCall - Boise (± 220 km)


Ontbijt in het hotel (inbegrepen).
We sluiten af met heerlijk bochtenwerk langs 'Payette River Scenic Byway'. De Payette River is Idaho's meest populaire recreatiegebied. Het vakantiegevoel blijft duren. We spotten ongetwijfeld kayakken, rafters en vissers die vissen op zalm en forel terwijl we langs de rivier rijden. Een stop aan de stuwdam van Lake Cascade en aan de beschermde 'Rainbow Bridge' zullen zeker niet ontbreken. De weg slingert verder stroomafwaarts, waar we de bossen verlaten en via de open grasvlaktes naar Boise rijden.
Na het inleveren van de motoren heeft u de mogelijkheid om 'The best of the West' te ontdekken en te relaxen in de hoofdstad van Idaho 'Boise'.
De liefhebbers brengen we naar 'The Boise Towne Square Mall'.
We overnachten terug in hotel 'Red Lion Downtowner'.


 
Dag 9

Boise - Minneapolis - Amsterdam


Ontbijt in het hotel (inbegrepen).
Een shuttle brengt je naar de luchthaven.
Vluchten met Delta Airlines.
Vertrek vanuit Boise naar Amsterdam met een korte tussenstop in Minneapolis.
 
Dag 10

Aankomst in Amsterdam


Wij voorzien een bus terug naar België.

donderdag 23 augustus tem zaterdag 1 september 2018

10 dagen

USA

± 2100 km

UITVERKOCHT
 

Inbegrepen

• Vliegtickets incl. luchthaventaksen
• Motorverhuur en taxen
• All risk Motorverzekering (CDW)
• Helmgebruik (indien gewenst)
• Alle transfers
• Overnachtingen (op basis van 2 pers. kamer)
• Alle ontbijten behalve dag 6
• Avondmaal op de ranch
• Paardrijden op de ranch
• Begeleiding en volgwagen
• Bus terugkeer Amsterdam - België

Niet inbegrepen

• Toegang Nationale Parken
• Benzine (± 16 euro per dag)
• Reis- en annuleringsverzekering
• Ontbijt dag 6