VOLZET naar Schotse eilanden 2023

18 mei t.e.m. 28 mei
groepsreis

Bestemming

Schotland is voor veel motorrijders een ultieme wensdroom want je vindt er de ideale combinatie van mooie landelijke wegen en uitzonderlijke en adembenemende landschappen.

Network on Wheels is reeds vele jaren goed thuis op de Schotse wegen en ook dit jaar bieden we jullie een onvergetelijke ervaring.

Na vorige reizen over de North Coast 500 kiezen we in 2023 voor een echte ISLAND Hopping waarbij we de beroemde westelijke eilanden ARRAN, KINTYRE, MULL en SKY aandoen. Uiteraard horen daar enkele typische ferry overtochten bij.

Schermafbeelding 2022 10 18 Om 21.11.28

Reisprogramma

Dag 1 - donderdag 18 mei: Ijmuiden - Newcastle

Onze vakantie begint in het Nederlandse Ijmuiden waar we in de namiddag verwacht worden op de DFDS Ferry naar Newcastle. Kennis maken met elkaar én gezellig een glas drinken in de bar is een ideale manier om de reis te beginnen.

Dag 2 – vrijdag 19 mei: Newcastle – Dumfries (277 km)

Het drukke Newcastle verlaten we via het zuiden en zoeken in het Graafschap Durham de landelijke wegen op. Deze leiden ons naar de Muur van Hadrianus waar we genieten van het weidse landschap. Even buiten Longtown steken we The Border over en bevinden we ons in Scotland.

Dan komt stilaan Dumfries in zicht en in deze Schotse stad zoeken we ons eerste hotel op.

Dag 3-zaterdag 20 mei: Dumfries – Isle of Arran- Kintyre (237 km)

De eerste ferry van de dag brengt ons van Ardrossan naar Arran. We rijden het eiland rond in een mooie lus en schepen in op de tweede ferry naar Kintyre. Langs de oostelijke kustlijn rijden we helemaal naar beneden en voorbij Campbeltown logeren we in Machrihanish.

Dag 4 – zondag 21 mei: Kintyre – Oban – Isle of Mull – Oban (290 km)

We starten de dag met de westelijke verkenning van Kintyre en mooie stuurwegen leiden ons naar Oban waar we de ferry nemen naar Mull. Ook dit eiland gaan we helemaal verkennen waarna we terug varen naar Oban voor een verdiende slaapplaats.

Dag 5-maandag 22 mei: Oban – Isle of Sky – Plockton (184 km)

Oban rijden we uit verder noordwaarts tot de ferry in Onich. Daarna volgen vele mooie kilometers naar de ferry in Mailaig die ons naar het Isle of Sky brengt. We steken de Kyle of Loghalsh over om in het pittoreske Plockton te overnachten.

Dag 6-dinsdag 23 mei: Tour of Sky (235 km)

Voor de verkenning van Sky trekken we een ganse dag uit want de wegen lonen zeker de moeite. Op het einde van de lus, nog steeds op Sky, wacht ons hotel in Kyleakin.

Dag 7-woensdag 24 mei: Isle of Sky – Inverness (355 km)

Vandaag nemen we een stuk van de North Coast 500 die ons langs plaatsjes zoals Achnasheen en Dundonnell tot in het mondainere Ullapool leidt. We nemen afscheid van westelijk Schotland in Ledmore want stilaan moeten we de motoren afwenden naar de hometown van Nessie: Inverness.

 

Dag 8-donderdag 25 mei: Inverness – Alyth (331 km)

Wie van zachte Whisky’s houdt zal zeker in de Speyside vertrouwde namen terugvinden. Uiteindelijk verlaten we de vallei van de Spey rivier om af te draaien naar Schotlands bekendste natuurpark de Cairngorms. Een zéér mooie rit voert ons naar het stadje Alyth waar we een koninklijke ontvangst krijgen in ons hotel.

Dag 9-vrijdag 26 mei: Alyth – Peebles (308 km )

Vandaag moeten we de befaamde Firth of Forth oversteken maar eerst verkennen we nog een mooi stukje van de oostkust rond Pittenweem. Even op de tanden bijten om de drukke wegen rond Edinburgh achter ons te laten en nu zoeken we de lieflijke Tweed Valley op voor onze laatste avond op Schotse bodem in Peebles.

Dag 10-zaterdag 27 mei: Peebles – Newcastle (195 km)

De rit kan niet al te lang zijn want in de namiddag wacht reeds de ferry op ons. Maar een mooi stukje doorheen de Lammermuir Hills en het Northumberland National Park kunnen we nog gerust aan.

Dag 11-zondag 28 mei: Ijmuiden

Na een laatste stevig English Breakfast aan boord ontschepen we in de voormiddag in Ijmuiden en keren met koffers vol mooie herinneringen huiswaarts.

Prijsinfo

PRIJS

koppel + 1 motor: 2.197 euro/pp

2 rijders + 2 motoren die kamer delen: 2.323 euro/pp

single rijder: 3.382 euro/pp

 

INBEGREPEN

 • Overzet ferry IJmuiden - Newcastle (2x) + maaltijden aan boord
 •  8 hotelovernachtingen (op basis van 2 pers. kamer)
 • full scottish breakfast en 3 gangen diner
 • Uitgewerkte route op GPX files
 • Reisbegeleiding
 • BTW op reissom
 • Vlaams Solidariteitsfonds Reisgelden (financieel onvermogen)

NIET INBEGREPEN

 • Lunches, dranken en fooien
 • Ferry's ter plaatse worden nadien verrekend
 • Benzine
 • Reis- en annuleringsverzekering

Vragen?

Heb je nog een vraag?

Klik op de button en mail ons.

Schermafbeelding 2022 10 18 Om 21.11.28

Schotse eilanden 2023

VOLZET
18 mei t.e.m. 28 mei
groepsreis