13 daagse motorreis naar USA-Rockies 2022

01 sep t.e.m. 13 sep
groepsreis

Bestemming

A dream comes true

Onder het motto 'Every biker's dream!' steekt Network On Wheels in 2022 opnieuw de grote plas over. Wij brengen mensen samen rond hun gemeenschappelijke hobby: motorrijden. Dat voel je vanaf het eerste contact. Je kan rekenen op de gedrevenheid en persoonlijke betrokkenheid van het Network On Wheels team om van uw motorreis een droomreis te maken. Ook al zijn de groepen klein, wij zorgen voor een leuke groepssfeer. Reizen in groep vraagt maatwerk, maar toch houden we rekening met de individuele wensen van onze deelnemers. Wij zorgen voor een zorgeloze reis! Lay back and relax.

Waarom naar de USA?

 • Amerika is hét land bij uitstek om zelf per moto rond te reizen.
 • Heel goede, veilige wegen
 • Hoffelijke chauffeurs
 • Verkeersregels zijn dezelfde als bij ons
 • Prachtige ongerepte natuur
 • Uitgestrekte panorama's

 

Waar gaan we naartoe?

Tijdens deze USA trip van Network On Wheels gaan we naar de staten  Utah, Idaho, Montana en Wyoming. Liefhebbers van natuur kunnen hun hart ophalen bij de bezoeken aan de natuurparken. De constant wisselende landschappen zijn adembenemend mooi en spectaculair. Of hou je er van om op eindeloze wegen te kunnen cruisen langs de ‘scenic byways’? Langs panorama’s van bergpassen, meren en watervallen. Of kies je voor ‘The Real Far West’ met zijn wilde dieren, cowboys en spookstadjes? In deze regio langs de Rocky Mountains vind je het allemaal. Deze Rocky Mountains vormen de rode draad tijdens deze motorreis.

 

NOW Plan USA Rockymontains 2021

Reisprogramma

1 september: Amsterdam - Salt Lake City

Vertrek vanuit Amsterdam met rechtstreekse vlucht naar Salt Lake City.

De vlucht met Delta Airlines vertrekt in Amsterdam om 10u15, en komt aan in SLC om 12u45 plaatselijke tijd (8 uur vroeger dan in Brussel).

Transfer naar het hotel en overnachting in het hotel.

2 september: Salt lake city

Na een verkwikkende nachtrust gebruiken we de voormiddag om de stad te verkennen. 

Salt Lake City is niet alleen de hoofdstad van Utah, maar ook de belangrijkste stad van de Mormonen, met een prachtige tempel.

In de namiddag halen we onze motoren op en is er nog tijd om wat shopping te doen. Overnachting in ons hotel.

3 september: Salt Lake City - Montpelier (±345 km)

Ontbijt in het hotel (inbegrepen).
We verlaten de stad via de ringweg en zoeken zo snel mogelijk de Utah150 op die ons in een boog tot in de Uinta Mountains brengt. Deze zijn een onderdeel van de westelijke Rockie Mountains. Het landschap wordt gedomineerd door de Kings Peak die met zijn 4123 m de hoogste berg van Utah is. Kort daarop steken we reeds de grens met Wyoming over en rijden we naar Evanston. Verder noodwaarts komen we opnieuw in Utah terecht en is onze bestemming Bear Lake. Mooie uitzichten op het grote meer en voorbij Garden City komen we al in de derde staat van deze dag: Idaho. In onze rustplaats Montpelier bevindt zich het Butch Cassidy museum, vernoemd naar de beroemde bankrover.

4 september: Montpelier - Jackson (±350 km)

We blijven nog een stukje in Idaho en rijden verder naar het Noorden via Soda Springs en Henry waarna we voorbij Freedom de Swan Valley induiken. Een tussenstop in Victor voor een lekker ijsje mag niet ontbreken. We genieten van een prachtige fotostop voor we afdalen naar Jackson, voormalige 'Ranchtown' met zijn gezellige winkels en leuke bars. We zijn opnieuw aanbeland in Wyoming.

5 september: Jackson - West Yellowstone (± 250 km)

Veel natuurschoon vandaag! We starten onmiddellijk met de spectaculaire ‘Teton Park Drive’ door de ‘Grand Tetons’ richting Yellowstone. De 10 miljoen jaar ‘jonge’ bergen zijn de jongste bergen in ‘The Rockies’. De hoge bergtoppen vormen een scherp contrast met de uitgestrekte velden waar we langsrijden. We kruisen o.a. de ‘Continental Divide’ of de continentale waterscheiding genoemd. In Yellowstone, het eerste en grootste nationale park van Amerika, spotten we regelmatig wildlife zoals berggeiten, elanden en bizons.
We overnachten in de ‘Parade Rest Ranch’ ten noorden van West Yellowstone waar we genieten van een avondmaal omringd door een schitterende zonsondergang en adembenemende sterrenhemel.

dag 6 Yellowstone National park

Dit is een dag om vrij rond te rijden in het prachtige nationale park. Je kan genieten van diepe canyons, watervallen, dieren spotten en zeker niet te vergeten een bezoek brengen aan Old Faithfull. Van de vele geisers is deze de meest actieve: hij blaast om de 60 tot 80 minuten hete dampen in de lucht.

 

7 september: West Yellowstone - Ennis (± 100 km)

Stevig en heerlijk ranchontbijt.

Om de Far West beleving compleet te maken is er voor de liefhebbers een ‘horse back ride’ voorzien. Yeeha! In de voormiddag is er ook tijd om te shoppen in West Yellowstone met de vele leuke winkeltjes.

In de namiddag voeren de eerste km ons langs het schilderachtige Lake Hebgen dat ontstaan is door een aardbeving en langzaam leegloopt.

Na het verlaten van de staat Wyoming rijden we richting het westen. Bij het binnenrijden van de staat Montana zal je versteld staan van de adembenemende landschappen en pakkende natuur.
We overnachten vlakbij Ennis niet ver van Virginia City.

In Ennis heb je zeker kans om herten te spotten op de parking van ons motel.

8 september: Ennis - Salmon (±375 km)

Ontbijt in een typische eetgelegenheid (niet inbegrepen) 

Vandaag touren we door de staat Montana met zijn ongerepte natuur en verschillende spookstadjes zoals Vinginia City, waar Bonanza werd opgenomen. Dit is een openluchtmuseum dat dient als getuige van 'The Old West' en 'The Gold Rush'. Daarna volgt een rustige rit dwars door Nez Perce indianengebied (de correcte term is nu Native Americans) met als beloning een spectaculair landschap. We zitten nu op het noordelijkste punt van onze rondrit, vanaf nu gaat het terug zuidwaarts. Deze avond genieten we van ons bed in Salmon.

9 september: Salmon - Hailey (± 320 km)

Vanuit Salmon volgen we de Idaho 93 naar Challis. Ondertussen genieten we van de koelte van de Salmon River die ons vergezelt. In de verte zien we al de eerste silhouetten opduiken van het Sawtooth gebergte, een deel van de Rocky Mountains, met besneeuwde toppen. 

Via de mooie 75 gaat het richting Stanley en dit oude mijnstadje gaan we zeker bezoeken. Ongelofelijk hoe primitief het leven in die tijd moet geweest zijn. De schoonheid van de bergen is adembenemend.

Hierna klimmen we voorbij enkele mijnstadjes tot de Galena Overlook. We dalen via The Big Wood tot in Hailey voor een welverdiende rust.

10 september: Hailey - Preston (±365)

Op de hoogvlaktes kan het koud en winderig zijn en deze rit vormt daarop geen uitzondering. Vandaag rijden we immers langs de lava velden van de befaamde Craters of the Moon en natuurlijk stoppen we even in het Visitor Center. Na een flinke trip zien we in de verte Arco City opdoemen en de koffiestop zal deugd doen.

Via Blackfoot en Pocatello naderen we terug de grens met Utah maar eerst slapen we nog een laatste maal in Idaho in het stadje Preston

11 september: Preston - Salt Lake City (±250 km)

Vandaag start onze laatste motorrit die ons terug naar Salt Lake City brengt, eerst langs rustige wegen en het laatste stukje langs de snelweg. We leveren onze motoren netjes in en kunnen stilaan aan onze afscheidsavond beginnen denken. Nog eens shoppen of een leuke bar induiken, ga je gang.

Gelukkig hoeven we morgen niet vroeg op te staan.

12 september: Salt Lake City - Amsterdam

Na het ontbijt is het tijd om de koffers te pakken want we worden kort voor de middag op Salt Lake City International Airport verwacht voor onze rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam
Vlucht Delta Airlines vertrekt om 14u15.

13 september: Aankomst Amsterdam

We landen in Amsterdam om 08u05. Eventueel zullen wij afspreken met de deelnemers om een shuttlebus te voorzien naar België.

Prijsinfo

Prijs per persoon:

Prijs Piloot: 4.990 euro/pp

Prijs Duo: 2.995 euro/pp

Single Supplement: 695 euro/pp

Wat is inbegrepen

 • Vliegtickets incl. luchthaventaksen
 • 1 stuk ruimbagage pp. (23 kg)
 • Motorverhuur en taksen
 • All risk Motorverzekering (CDW)
 • Helmgebruik (indien gewenst)
 • Alle transfers
 • Overnachtingen (op basis van 2 pers. kamer)
 • Alle ontbijten behalve dag 8 (Ennis)
 • Avondmaal op de ranch
 • Paardrijden op de ranch
 • Begeleiding en volgwagen
 • BTW en taksen
 • Vlaams Solidariteitsfonds Reisgelden (financieel onvermogen)

Niet inbegrepen

 • Toegang Nationale Parken
 • Benzine (+/- 16 euro per dag)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Ontbijt dag 8
 • Middag- en avondmaal (behalve avondmaal op de ranch), dranken en fooien
 • Alle niet vermelde diensten

Ervaringen

Vragen?

Heb je nog een vraag?

Neem dan contact met ons op

Verhaalfoto

USA-Rockies 2022

13 daagse motorreis
01 sep t.e.m. 13 sep
groepsreis