11 daagse motorreis 2025 naar USA-West 2025 met optie California

28 aug t.e.m. 10 sep
groepsreis

Bestemming

Tijdens deze USA trip gaan we naar de staten Nevada, Arizona en Utah. Staan Las Vegas, Monument Valley, cruisen langs Route 66 of The Grand Canyon op je bucketlist, dan kun je ze op deze reis afvinken.

Wil je ook de spectaculaire zoutmeren van Death Valley doorkruisen en genieten van de schitterende panorama's en de reusachtige zeldzame reuzensequoia's van Yosemite National Park? Is San Francisco met de typische Cable Car een te ontdekken stad?  Dan kan je de optie California bijboeken.

 

Waar gaan we naartoe?

Las Vegas - Grand Canyon - Monument Valley - Bryce Canyon - Zion

Liefhebbers van natuur kunnen hun hart ophalen bij de bezoeken aan de nationale parken. De uitzichten zijn adembenemend mooi en spectaculair. Of hou je er van om op eindeloze wegen te kunnen cruisen langs de ‘scenic byways’? Langs panorama’s die voortdurend wisselen. Verkies je ‘The wild West’ met zijn cowboys en Indianen? In deze regio vind je het allemaal.

Hieronder kan je alvast genieten van een impressie van deze unieke motorreis.

Plan USA West

Reisprogramma

Dag 1: Brussel - las vegas

Vertrek vanuit Brussel naar Las Vegas met een tussenstop.
Vluchten met United Airlines. Transfer naar het hotel. Overnachting in Las Vegas.

Usa Dag1a United

Dag 2: las vegas

Ontdek deze mythische stad met zijn shops, casino’s, gigantische hotels en hun fenomenale decors.

dag 3: LAS VEGAS – SPRINGDALE (± 280 km)

Transfer – ophalen van de motor.
Vandaag rijden we van Nevada naar Utah.
Langsheen de Valley of Fire, met zijn rode rotsformaties en St. George waar een grote mormonentempel staat.
Via road 9 rijden we naar Zion National park. Bekend voor zijn canyons, groene bossen, woestijnachtige gebieden, hoge uitzichtpunten en diepe valleien.
Zion is verplicht via shuttlebus (gratis) te bezoeken. Dit geeft je het voordeel rustig van de mooie natuur te genieten en even de moto te parkeren.
Ons eindstation voor deze dag is ‘The Zion Mountain Ranch’. Deze historische ranch ligt op een afgelegen bergweide en heeft een eigen buffelreservaat. Geniet van deze ultieme rustervaring en een spectaculaire sterrenhemel.

dag 4: SPRINGDALE (MOUNT CARMEL) - TORREY (± 290 km)

Ontbijt op de ranch (inbegrepen) met prachtig uitzicht.
Veel natuurschoon vandaag! We rijden richting Bryce Canyon via Red Canyon.
Bryce Canyon wordt beschouwd als één van de indrukwekkendste Canyons in de West. Met enige verbeelding zie je in deze uitzonderlijke rotsen figuren van kathedralen, paleizen, dorpen en dieren. We zien o.a. Queens Castle, Gulliver’s Castle, Hindu Temples en Wall Street. Deze rotsen in amfitheatervorm met uitzonderlijke kleuren zijn 60 miljoen jaar geleden ontstaan.
We stoppen ook even in Bryce Canyon city.
We rijden deze keer wel het park binnen met onze motor naar de verschillende Scenic viewpoints.
Na Bryce rijden we door Dixie National Forest en kronkelt de weg verder tot Torrey.
We overnachten in het ‘Capitol Reef resort’. Opnieuw een hotel in een spectaculair kader. Geniet aan het kampvuur of in de hottub onder de verbluffende sterrenhemel.

dag 5: TORREY – MONUMENT VALLEY (± 395 km)

Ontbijt in het hotel (inbegrepen).
Nog meer natuurschoon vandaag in de staat Arizona. We trekken richting Monument Valley door Capital Reef National Park en Glen Canyon National recreation area. We krijgen al een eerste zicht op Lake Powell. Via zalig kronkelende wegen rijden we over de Colorado River. We doen een stop aan de Natural Bridges National Monument. Hier kunnen we een rondrit doen van ongeveer 9 miles (± 14 km). Onderweg spotten we 3 natuurlijke bruggen.
Bij het binnenrijden van het Navajo gebied zal je versteld staan van de adembenemende landschappen en pakkende natuur. De eerste ‘Monuments’ zijn al te zien. Het is ook meteen duidelijk dat dit een indianenreservaat is en hoe zij leven in dit gebied. ‘s Avonds kan je meteen genieten van de imposante ‘Monuments’ en hun bijzondere kleuren bij zonsondergang.
We overnachten aan de ingang van het Monument Valley reservaat.

dag 6: MONUMENT VALLEY - PAGE (± 195 km)

Ontbijt in het hotel.
Vandaag laten we de eerste uren de motor even staan en nemen we een shuttle doorheen Monument Valley onder leiding van één van de indianenfamilies. De prachtige rotsformaties van Monument Valley komen recht uit de oude western films. Denk maar aan ‘Once upon a time in the West’, ‘Stagecoach’ met John Wayne en zoveel andere. Dit is dan ook het symbool bij uitstek voor Amerika’s Wilde Westen. Aan het hotel is ook een klein filmmuseum.
Na het bezoek vertrekken we richting Antelope Canyon. Dit zijn scheuren in de zachte zandsteengrond, die door de wind en watererosie zijn uitgehold tot van bovenaf bijna onzichtbare groeven. De prachtige natuurlijke steensculpturen komen tot tot hun recht door de ongewone lichtinval van de zon. De Antelope Canyon bestaat uit twee delen; de Upper en Lower Canyon.
We rijden verder tot Page aan Lake Powell, één van de grootste kunstmatige meren in de USA. We stoppen even op de Glen Canyon Dam die elektriciteit voorziet voor een groot deel van Arizona. Lake Powell verzorgt dan weer elektriciteit voor zeven staten! Voorbij de dam brengen we even een bezoek aan ‘The Marina’ van Page.

We overnachten in Page.

dag 7: PAGE – GRAND CANYON (± 220 km)

Ontbijt in het hotel (inbegrepen).
Een absoluut hoogtepunt vandaag: De Grand Canyon!Maar eerst stoppen we aan de Horseshoe Bend, een prachtige hoefijzervormige meander van de rivier de Colorado nabij Page. Onderweg naar de Grand Canyon stoppen we even in Cameron aan de grootste ‘Trading Post’ van dit gebied. Ideaal voor de aankoop van een souvenir of het bewonderen van de handgemaakte juwelen.
Na deze stop rijden we door tot The Grand Canyon National Park. De Canyon is één van de meest spectaculaire voorbeelden hoe een rivier een canyon vormt. Niet voor niets één van ‘The 7 natural wonders of the world’. We bezoeken verschillende viewpoints op de desert view drive. Daarna rijden we verder tot Tusayan waar we ons hotel vinden. Van hieruit vertrekken shuttles naar het bezoekerscentrum waar je bussen kunt nemen of gewoon verder rijden met uw motor naar de viewpoints.
Deze avond overnachten we in Tusayan. Een bezoek aan het IMAX theatre vlakbij het hotel is een aanrader.

dag 8: GRAND CANYON - KINGMAN (± 295 km)

Ontbijt in het hotel (inbegrepen).
We beginnen de dag met de zonsopgang in de Grand Canyon (indien gewenst). Een tafereel waar je even heel stil van wordt. De luchthaven van de Grand Canyon ligt vlakbij het hotel.Voor de mensen die graag een vlucht boven de Canyon doen met een vliegtuigje of helikopter voorzien wij voldoende vrije tijd. Opgelet: hiervoor dienen we wel op voorhand te reserveren.
De rest van de dag staat in het teken van de legendarische Route 66, ook wel de mother road genoemd. Langs deze route kom je het échte Amerika tegen. Nergens in Amerika vind je meer originele cafés en diners in fifties- en sixties stijl dan langs Route 66. Niettegenstaande deze route in 1985 uit het Amerikaanse wegennetsysteem werd geschrapt, blijft ze iconisch.
We rijden voorbij Valentine en Hackberry, voormalig bloeiende zilvermijnstadjes waar je verschillende memorabilia kunt terugvinden.
Onze eindstop is Kingman waar we het Historic Route 66 Museum kunnen bezoeken en eten bij Mr. D’z, een leuk restaurant in het thema Route 66.
We overnachten in de Springhill Suites by Marriott in Kingman.

dag 9: KINGMAN – LAS VEGAS (± 175 km)

Vandaag keren we terug naar Las Vegas maar maken eerst nog een stop aan de Hooverdam en Lake Mead. De Hooverdam is de op één na grootste dam van de Verenigde Staten en heeft bovenaan een breedte van 15 m en onderaan 220m! Het reservoir achter de Hooverdam, Lake Mead genoemd, is het grootste kunstmatige meer van de USA.
Bij terugkeer in Las Vegas brengen we de motoren terug binnen.
De rest van de dag voorzien wij vrije tijd om Vegas verder te ontdekken.

Dag 10: Las Vegas - Brussel

Transfer naar de luchthaven.

Vluchten met United Airlines.

Vertrek vanuit Las Vegas naar Brussel met een korte tussenstop.

dag 11: Aankomst Brussel

Optie California

 • 3 overnachtingen San Francisco
 • 1 overnachting Oakhurst
 • 1 overnachting Bishop.

Met een huurwagen rij je door Death Valley en Yosemite National Park en kan je 2 dagen San Francisco verkennen.

Dit kan zowel voor als na de groepsreis gepland worden.

Prijsinfo beschikbaar vanaf oktober 2024

Wat is inbegrepen

 • Vliegtickets incl. luchthaventaksen
 • 1 stuk ruimbagage pp. (23 kg)
 • Motorverhuur en taksen
 • All risk Motorverzekering (CDW)
 • Helmgebruik (indien gewenst)
 • Alle transfers
 • Overnachtingen (op basis van 2 pers. kamer)
 • Overnachting op een ranch
 • Alle ontbijten behalve in Las Vegas
 • Begeleiding en volgwagen
 • BTW en taksen
 • Vlaams Solidariteitsfonds Reisgelden (financieel onvermogen) 

Niet inbegrepen

 • Toegang Nationale Parken
 • Benzine
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Ontbijt(en) Las Vegas
 • Middag- en avondmaal, dranken en fooien
 • Alle niet vermelde diensten

 

 • Tour bij zonsopgang in Monument Valley met een jeep (niet mogelijk met motor omwille van de slechte staat van de weg)
 • Tour door Antilope Canyon bij aankomst in Page
 • Vlucht met vliegtuig of helicopter boven de Grand Canyon

Ervaringen

Vragen?

Heb je nog een vraag?

Klik op de button en mail ons.

Usa Dag8a

USA-West 2025 met optie California

11 daagse motorreis 2025
28 aug t.e.m. 10 sep
groepsreis