FAQ

Hieronder vind je een simpel antwoord op de meest frequente vragen.

Identiteitskaart, rijbewijs en creditcard

Voor onze reizen naar Amerika en Zuid-Afrika heb je een geldige reispas nodig. Deze dient na je terugkomst nog drie maanden geldig te zijn.
Een geldig Belgisch (moto)rijbewijs is momenteel nog voldoende maar je mag altijd ook een internationaal rijbewijs aanvragen.
Een creditcard op eigen naam is een must o.a. voor de borg van de motor. Vraag je kaart tijdig aan en laat deze activeren voor Amerika en/of Zuid-Afrika.

 

Leeftijd

Voor de motorrondreizen als chauffeur vragen wij een minimum leeftijd van 21 jaar.

 

Luchthavenbelastingen & -taksen

Bij Network On Wheels zorgen wij dat de luchthaventaksen reeds in de prijs inbegrepen is. Wij behouden het recht, wanneer deze luchthavenbelastingen veranderen, het verschil aan je door te rekenen.

 

Esta (Amerika)

Voor het reizen naar Amerika heb je toestemming (Esta) nodig. Wij vragen dit voor je aan en kost 25 euro.

 

Taks en fooien in Amerika

Prijzen in Amerika zijn vrijwel altijd exclusief belasting. Daarnaast is het op restaurant gebruikelijk om fooien te geven van 15-20%.

 

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis met een annulerings- en reisverzekering met werelddekking. Voor deze verzekering helpen wij je graag verder. Uiteraard is de motorverzekering verplicht (behalve op banden) en in de prijs inbegrepen en een vrijstelling van 2500 dollar.

 

Helm

Voor Amerika en Zuid-Afrika is bij de motor een helm inbegrepen. Wij adviseren je echter wel om je eigen helm mee te nemen.

 

Bagage

Om naar Amrika en/of Zuid-Afrika te reizen mag je een maximumgewicht van 23 kg meenemen. Indien mogelijk is het handig om je bagage mee te nemen in een sporttas en niet in een harde koffer. Dit in verband met de beperkte plaats in de volgwagen. Tijdens de rondreis zal de volgwagen voor je bagage zorgen.

 

Borg voor de motor

Bij het afhalen van de motor dien je borg te staan met een creditcard. De borg wordt echter niet van je rekening afschreven. Zorg ervoor dat je een geldige creditcard op je naam bijhebt.

 

Rijervaring

Wij rijden in relatief kleine groepen. Wij gaan ervan uit dat wanneer je deelneemt aan een motorrondreis je reeds over voldoende rijervaring beschikt, maar wij willen er wel op drukken dat we in bochtig en bergachtig gebied rijden en dit vereist toch een bepaalde rijervaring. Wij rekenen op jullie eigen verantwoordelijkheidsgevoel om dit te bepalen.

 

Tijdens het rijden

Het is te allen tijde verboden om alcoholische dranken/drugs te verbruiken wanneer je nog op de motor moet rijden.

 

Overnachtingen

De prijzen van de groepsreizen zijn gebaseerd op een verblijf in een 2 persoonskamer met 2 personen (toeslag 1 persoonskamer of triple kamer) in kwalitatief goede hotels. In bijna alle hotels is een continentaal ontbijt inbegrepen en in sommige hotels is een zwembad aanwezig.

 

Onze geplande routes

Onze routes werden met zorg gepland, echter is dit steeds een richtlijn. De vermelde plaatsen zijn de plaatsen van overnachting op basis van beschikbaarheid.

 

Minimum aantal deelnemers

Voor onze groepsreis geldt een minimum aantal van 10 deelnemers om de reis te laten doorgaan. Network On Wheels behoudt zich het recht de rondreis te annuleren tot 4 weken voor de afreis. De betaalde reissom wordt terugbetaald of kan de geplande reis verplaatst worden. Uiteraard voeren wij dit alleen door wanneer het echt niet anders kan.

 

Verzekering

Erkenningsnr. 9837  

 

Tijdverschil

Amerika:

  • Las Vegas = - 8 uur
  • Boise = - 8 uur

Zuid-Afrika

  • Kaapstad = +1 uur