Facebook Motorreis Noorwegen - Network On Wheels
Network On Wheels

Noorwegen

Fjorden, bergen en prachtige wegen: met de motor als ideale reisgezel

 

Welke rechtgeaarde motorrijder heeft Noorwegen niet op zijn bucket lijst staan?

Network On Wheels zocht voor jullie de mooiste streken uit in Zuid- en Midden Noorwegen met als resultaat een unieke 10-daagse groepsreis in juli volgend jaar.

 

Ook ideaal voor koppels want aparte auto met bagage mee.

Geen gedoe dus met koffers of overvolle zadeltassen.

Dag 1

België - Kiel

Aanrijroute over Hamburg naar de Noord-Duitse havenstad Kiel

Dag 2

Kiel - Oslo

We nemen de cruise ferry van Kiel naar Oslo en genieten aan boord van lekker eten, entertainment én mooie vergezichten in de Oslo Fjord. Een ideale en relaxte manier om Noorwegen binnen te vallen.

Dag 3

Oslo - Lillehammer

Aankomst in Oslo en vrij bezoek in deze bekende stad (wij geven jullie tips!)

Rit naar de Olympische winterspelenstad Lillehammer langs heerlijk rustige wegen + overnachting in de centrale dorpsstraat.

Dag 4

Lillehammer - Geiranger

Vanuit Lillehammer trekken we de natuur in langs prachtige kleine wegen, langs meertjes en door eindeloze bossen. Eindpunt van die dag is de wereldberoemde Geiranger Fjord.

Dag 5

Geiranger - Molde

Vandaag wordt een eerste koninginnenrit met reeds een eerste ferry (en niet de laatste) van Eidsdal naar Linge en daarna over de befaamde Trollstigen waar we wellicht opnieuw over de sneeuwgrens gaan. Na een mooie lus rond de Langfjorden beleven we een nieuw hoogtepunt met de rit over de Atlanterhavsveien en bereiken we uiteindelijk het kuststadje Molde.

Dag 6

Molde - Runde - Fosnavag

Vanuit Molde nemen we direct de ferry naar Vestnes. Na een prachtige kustrit bereiken we Alesund (leuke lunch stop) om daarna via de ferry naar Hareid te rijden en dan verder richting Fosnavag te brommen. Maar eerst brengen we nog een bezoekje aan het vogeleiland Runde, bekend voor zijn papegaaiduikers. Geniet van de rit over de bruggen. Wellicht wacht ons nog een leuke verrassing aan het hotel.

Dag 7

Fosnavag - Sogndal

Vanuit Fosnavag beleven we een echte Fjorden dag want we gaan maar liefst 3 keer de ferry op, in Noorwegen een populair vervoersmiddel om de eindeloze fjorden te overbruggen. Langs adembenemend mooie wegen (Nasjonale Turistveger) koersen we naar Sogndal voor een welverdiende rust.

Dag 8

Sogndal - Roldal

De natuurpracht gaat onverminderd verder op onze rit door het Folgefonna Nasjonalpark richting Roldal en onderweg beloven we jullie een schitterende rit die ons tot boven de sneeuwgrens brengt. Trek gerust honderden foto’s !

Dag 9

Roldal - Kristiansand

Vandaag zakken we terug af naar de zuidkust van Noorwegen. Door het Setesdal leidt de mooie weg ons naar de havenstad Kristiansand waar we de laatste keer op Noorse bodem overnachten.

Dag 10

Kristiansand - België

Deze morgen nemen we de korte ferry naar het Deense Hirtshals waar we reeds voor de middag aankomen. Met de motortassen vol heerlijke herinneringen kunnen we huiswaarts sturen.

NIEUWE bestemming 2020

INFOAVOND 25 september 2019

Praktisch

10 tot 19 juli 2020

10 dagen

Prijs

bekend op de infoavond 25 september

Network On Wheels voordelen:

 

  • goede periode (ook voor wie in het onderwijs staat) met lange dagen (slechts een 4-tal uur donker per nacht)
  • bagagewagen gaat mee: ideaal voor koppels, geen gedoe met koffers of bagage op de motor
  • Noors sprekende begeleiding + zaakvoerder Dennis De Jonckere
  • gezellige groepsmomenten bij ontbijt en avondmaal; tijdens de dag rij je op eigen tempo en met wie je wil
  • uitgekiende routes langs de mooiste streken van Noorwegen
  • mogelijkheid om extra hotel te boeken op terugreis