11 daagse reis naar Schotland 2025

29 mei t.e.m. 08 jun
groepsreis

bestemming

Scotland here we come!

Schotland is het land van mysterieuze meren, sprookjesachtige kastelen. Een land van spectaculaire landschappen en ongerepte natuur, maar ook van een rijke geschiedenis.

 

Waar gaan we naartoe?

North Coast 500 ofwel het uiterste Noordwesten van Scotland.

We genieten van de prachtige landschappen en spectaculaire vergezichten van de Scottish Highlands.
De North Coast 500 route rijden we in wijzerzin zodat we de oceaan aan de goede kant hebben voor een  schitterend zicht op de kustlijn  want we rijden uiteraard links.

Er zijn per dag 2 groepsmomenten: ontbijt ’s morgens en diner ’s avonds, tijdens de dag rij je op eigen tempo en met wie je wilt.

Als de voorgestelde data voor de groepsreis Schotland niet passen, kan je deze reis ook individueel maken.

Stuur ons een mail met je eigen afreisdatum en wij bezorgen je snel een aangepaste offerte.

Schermafbeelding 2024 01 29 Om 20.40.38

reisprogramma

dag 1: Ijmuiden - Newcastle

We vertrekken vanuit de Nederlandse haven Ijmuiden met de DFDS ferry naar Newcastle. De boot vertrekt in de late namiddag en komt de volgende morgen aan rond 9u.

dag 2: Newcastle - dumfries (± 277 km)

Het drukke Newcastle verlaten we via het zuiden en zoeken in het Graafschap Durham de landelijke wegen op. Deze leiden ons naar de Muur van Hadrianus waar we genieten van het weidse landschap. Even buiten Longtown steken we The Border over en bevinden we ons in Scotland.

Dan komt stilaan Dumfries in zicht en in deze Schotse stad zoeken we ons eerste hotel op.

dag 3 : Dumfries - oban (±270 km)

Vanuit Dumfries leidt de A76 ons door Galloway richting Kilmarnock en vervolgens langs de kust van de Firth of Clyde. In Gourock nemen we onze eerste binnenlandse ferry naar Argyll en dan via een mooie single track naar de tweede ferry richting Portavadie. Vanuit Tarbert gaan we flink noordwaarts naar Oban.

dag 4: Oban - Kingussie (± 298 km)

Even buiten Oban laten we de Connel Bridge links liggen en sturen onze motoren op de A85 richting Inverary en Arrochar.  Via Loch Tay bereiken we Pitlochry en de pas van Killiecrancie. Onze eindbestemming is Kingussie. Vandaag doorkruisen we het mooie Loch Lomond & the Trossachs National park.

dag 5 : Kingussie - Fort Augustus (±245 km)

We rijden westwaarts naar Spean Bridge en bereiken in Fort Augustus het beroemde Loch Ness. We kiezen voor de rechterkant van het meer tot we onder Inverness  het meer ronden en via heerlijke stuurbaantjes terugkeren naar Fort Augustus. We bevinden ons nu op de befaamde North Coast 500 en dit zal ook de volgende dagen het geval zijn.

dag 6: Fort Augustus -  dundonnell (±240  km)

Vandaag bieden we jullie een interessante keuze:

 • de Pass of the Cattle in Applecross
 • de route via Tornapress.

We blijven de ganse dag op de North Coast 500 en eindigen aan een prachtige baai in Dundonnell.

dag 7: dundonnell - inverness (± 200 km)

De eerste km zijn puur motorplezier doorheen slingerende bochten, een korte stop aan de Corrieshalloch Gorge kan zeker. In Ullapool nemen we zeker een tankstop want we rijden terug het ruige binnenland in naar Ledbeg en vervolgens naar Bonar Bridge aan de oevers van de Dornoch Firth.   Op het einde van de dag leidt een imposante brug ons over de befaamde Moray Firth naar Inverness.

dag 8: Inverness - Alyth  (± 324 km)

In Inverness nemen we afscheid van de North Coast 500 en zetten we koers naar de befaamde Speyside Valley, gekend voor zijn zachte Whisky’s.

Het hoogtepunt van de dag is de verkenning van de Cairngorms, één der mooiste nationale parken. We doorkruisen prachtig natuurschoon met talrijke Cattle Grids (vee roosters): pas op voor de schapen! Eindigen doen we in het lieflijke dorpje Alyth.

 

dag 9: Alyth - Traquair (± 295  km)

Op onze terugweg naar het Zuiden zoeken we mooie landwegen op die ons tussen de grote steden Glasgow en Edinburgh door leiden, een ideale ontdekkingstocht met rustige dorpjes in overvloed. Via de Moffat Water Valley bereiken we ons eindstation in de Peebles Valley voor een laatste overnachting op Schotse bodem.

 

dag 10: Traquair - newcastle ( 195 km)

Ook op onze laatste dag hebben we oog voor natuurschoon want we doorkruisen na Carlisle opnieuw een landelijk gebied met leuke stuurwegen op weg naar Newcastle waar we in de vooravond inschepen voor de terugtocht naar Ijmuiden.

dag 11 : aankomst IJmuiden

prijsinfo

koppel + 1 motor: vanaf 2245 euro/pp

2 rijders + 2 motoren die kamer delen:  vanaf 2420 euro/pp

single rijder:  vanaf 3390 euro/pp

 

Inbegrepen

 • Overzet ferry (2x) + maaltijden aan boord
 • Hotelovernachtingen (op basis van 2 pers. kamer)
 • Full scottish breakfast en 3 gangen diner
 • Uitgewerkte route op GPX files
 • Uitgebreide dagbeschrijvingen
 • BTW op reissom
 • Vlaams Solidariteitsfonds Reisgelden (financieel onvermogen)
 • Begeleiding door Network On Wheels

Niet inbegrepen

 • Lunches, dranken en fooien
 • Plaatselijke ferry's
 • Benzine
 • Reis- en annuleringsverzekering

ervaringen

vragen

Heb je nog een vraag?

Klik op de button en mail ons.

2018Schotland 46

Schotland 2025

11 daagse reis
29 mei t.e.m. 08 jun
groepsreis