voorstel voor 4 daagse shortbreak 2024 naar Kent en Sussex

15 apr t.e.m. 30 sep
individuele reis

Bestemming

Een korte maar leuke reis naar het zuiden van Engeland. De mooie graafschappen Sussex en Kent worden geroemd om hun natuurlijke schoonheid en ze zijn gezegend met prachtige landelijke wegen. 

Schermafbeelding 2024 04 02 Om 16.16.56

reisprogramma voorstel

dag 1: (195 km)

We nemen de Shuttle van Sangatte (Calais) naar Folkstone. Met de motor is het een comfortabele oversteek en 40 minuten later zetten we voet op Engelse bodem.

Door het uurverschil winnen we die dag zelfs wat extra reistijd terplaatse.

Eerst gaan we op verkenning naar het oosten en maken langs rustige wegen een lus rond Canterbury waar we op de middag kunnen lunchen. Daarna leiden onze motoren ons richting het westen van Kent naar onze eerste slaapplaats vlakbij Royal Tunbridge Wells. Deze stad is reeds eeuwen bekend voor zijn geneeskrachtige bronnen, vandaar de naam. Let ook even op de talrijke Oasthouses (of hopovens) die zo kenmerkend zijn voor de streek.

dag 2: Van Thunbridge Wells naar Isle of wight(205 km)

Vandaag rijden we eerst een stukje noordwaarts naar Sevenoaks en laten we je zien dat er ook dicht bij London heerlijke weggetjes zijn. Daarna verkennen we West Sussex langs de groene wegen van het South Dawns National Park om uiteindelijk in de havenstad Portsmouth aan te komen.  En nog is de dag niet ten einde want we nemen de ferry naar Fishbourne op het eiland Wight. Ook het Isle of Wight zal voor velen onder jullie nieuw zijn. Na nog een korte verkenning zoeken we ons hotel op.

Dag 3: Isle of Wight naar Haslemire (270 km)

We verlaten het Isle of Wight langs de andere kant en nemen de ferry van Yarmouth naar Lymington. Ten westen van Southampton vinden we terug groene wegen die ons naar Salisbury leiden. Vandaar is het maar de spreekwoordelijke boogscheut naar Stonehenge. Misschien heb je dit al eens gezien maar een eerste of tweede bezoek aan dit prehistorisch monument blijft altijd de moeite waard. Daar de totale rit vandaag slechts 225 km is heb je zeker de tijd om dit te bezoeken. In de namiddag is het alweer tijd om een stukje oostwaarts te rijden en vermijden we net het centrum van de stad Winchester om uiteindelijk onze bestemming het stadje Haslemere in de Surrey Hills  te bereiken. Die lekkere pint in de bar hebben we wel verdiend.

Dag 4: van Haslemere terug naar Folkestone (220 km)

Na een laatste stevig English Breakfast rijden we stilaan terug naar de M20 in Ashford waar we het laatste stukje snelweg richting Folkstone nemen. De shuttle van 16u20 brengt ons in 40 minuten terug naar het Europese vasteland en met een motortas vol leuke herinneringen koersen we huiswaarts.

prijsinfo

Prijs per persoon

dit zijn indicatieve prijzen, de exacte prijs wordt bepaald bij aanvraag

  • koppel (2 pers - 1 motor): 820 euro / pp

 

Inbegrepen

  • gedetailleerde reisinfo en dagritten als gpx-files
  • overnachtingen op basis van half pension
  • overtocht heen en terug met de Shuttle
  • ferry's naar en van Isle of Wight
  • BTW op reissom

Niet inbegrepen

  • lunches, dranken en persoonlijke uitgaven
  • eventuele extra overnachting bij aanvang (voor wie van verderaf komt)
  • reis- en annuleringsverzekering

 

Voor wie van wat verderaf komt raden wij aan om de avond voor de overtocht reeds te overnachten in Calais. Zo kan je stressvrij inchecken op de Shuttle.

Je kan bij ons terecht voor deze optionele boeking. Prijs per kamer + ontbijt: single room ongeveer 95 euro; tweepersoonskamer 55 euro/pp

vragen

Heb je een vraag? 

neem gerust contact op voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte

Kent en Sussex

voorstel voor 4 daagse shortbreak 2024
15 apr t.e.m. 30 sep
individuele reis