voorstel 5 daagse reis 2024 naar Normandie

01 apr t.e.m. 30 nov
individuele reis

Bestemming

Normandie

Normandië heeft heel wat moois te bieden aan de Vlaamse motorrijders. Bovendien leent de nabijheid zich uitstekend voor een shorttrip van enkele dagen, alleen, met partner of met enkele vrienden.
Network on Wheels vermijdt de platgetreden toeristische paden aan de kust maar laat jullie kennis maken met het onbekende maar o zo mooie achterland van Normandië.
Gemakshalve laten we de route beginnen en eindigen in het West-Vlaamse Ieper en dient deze 5-daagse trip als voorbeeld. Maar uiteraard kunnen we de routes en de tijdsduur aanpassen aan de wensen van de klanten. 
Ben je gecharmeerd door dit leuke stukje Frankrijk en zie je de motor als je ideale reisgezel?
Contacteer ons onmiddellijk en we gaan voor jou aan de slag.

Schermafbeelding 2023 03 18 Om 15.24.15

Voorstel reisprogramma

Dag 1  

Via Dikkebus en Loker steken we algauw de grens over naar het Franse Bailleul (of Belle).

Een constante die dag zijn de ‘Vlaamse’ namen die aangeven dat we bijna de ganse dag in het oude Graafschap Vlaanderen zullen rijden.

Via Hazebroek en Ruisscheure bereiken we de oude bisschopsstad Thérouanne. De bron van de Leie ligt hier maar op een boogscheut vandaag in Aire-sur-Lys.

Langs de rustige D928 bereiken we Hesdin (Heusden in het Vlaams) en daarmee zit de eerste 100km er bijna op.

Het drukke Abbeville (Vlaams: Abbekerke) laten we rechts liggen en we ronden de stad doorheen het waterrijke gebied van de Somme. We rijden steeds dieper Picardië binnen en dwarsen Forges-Les-Eaux.

Langs rustige wegen komen we in Pont-de-l’Arche aan de brug over de Seine. De grote stad Rouen (Vlaams: Rouwaan) ligt vlakbij maar die hebben we vandaag niet nodig, we logeren in de buurt.

Na die 278km zal een apéro smaken.

Dag 2

Vandaag laten we jullie kennis maken met een onbekend maar mooi Normandië, ver weg van de toeristische trekpleisters aan de kust.

Er staan 3 departementen op het menu: Eure, Orne en Calvados. Het gaat eerst richting Le Neubourg en dan dieper naar het zuiden langs de Etang du Petit Paradis naar Bernay.

Water gaan we genoeg zien langs grote delen van de rivier Charentonne en we genieten van het landschap langs deze rustige wegen.

Volgende interessante stop is het dorpje Camembert, jawel van de wereldberoemde kaas. De route leidt jullie dwars door het dorpje en een kaasstop mag niet ontbreken.

Onze (groot)ouders gingen misschien op bedevaart naar Lisieux maar wij draaien af onder de stad om door Calvados gebied naar Saint-Pierre-en-Auge te brommen en vervolgens Falaise te bereiken.

Dan resten ons nog 40 interessante kilometers want nu rijden we doorheen ‘La Suisse Normande’, een streek die geroemd wordt voor haar natuurschoon.

Onze eindbestemming ligt in de buurt van Caen. Hier zullen we 2 nachten blijven omdat het een ideale uitvalsbasis is voor Caen, Bayeux , Cotentin en de landingsstranden.

Zelfs de Mont Saint Michel is van hieruit vlot te bereiken.

Dag 3

Op dag 3 maken we een programma à la carte, volgens jouw wensen. Ben je eerder geïnteresseerd in een bezoek aan de historische landingsstranden en wil je er meer over weten in het museum? Of mag de foto van de kerk in St. Mère-Eglise niet ontbreken? Dan krijg je van ons een dagrit die dit
allemaal aandoet.
Hou je van cultuur? Dan zijn de steden Caen en Bayeux zeker de moeite waard.
Ten zuiden van Caen ligt ‘La Suisse Normande’, een streek die befaamd is om haar natuurschoon en heerlijke wegen.
En wie de Mont-Saint-Michel wil bezoeken op de motor vindt hier de ideale uitvalsplek.
Zoveel mogelijkheden voor een onvergetelijke dag motorplezier. En wij helpen je graag met de juiste invulling.

Dag 4

Na het ontbijt zondagmorgen starten we welgezind de motoren voor een nieuwe verkenning van een mooi stuk Normandië.

We rijden onder de grote stad Caen door richting Cambremer.  Daarmee komen we in het gebied van de Cider.

Opnieuw veel water te zien langs de weg want we volgen de rivier La Touques en verder pal op het Oosten aan naar Cormeilles.

In Pont-Audemer steken we de Risle over en via Bourneville komen we in het woud van Brotonne dat zijn water krijgt van de Seine.

Om de meest bekende rivier van Frankrijk over te steken heb ik niet gekozen voor één van de talrijke bruggen maar voor een authentieke veerdienst met een ‘Bac de Seine’.

In Heurteauville kom je aan de veerpont naar Jumièges, en daarmee heb je de eerste 150 km van de dag afgelegd.

Na de overtocht zoeken we terug de mooie landwegen op die ons naar Yvetot leiden. Op onze route naar het Westen en naar de kust komen we talrijke kastelen tegen.

65km na de ferry bereiken we reeds Fécamp waar sommigen misschien een kijkje willen werpen bij het Palais Bénédictine in de rue Alexandre Le Grand waar de bekende drank gemaakt wordt.

Na Fécamp blijven we in de buurt van de kust, onze laatste pleisterplaats op onze trip.

Dag 5

De route vandaag is 280km en je bent nooit ver af van de snelweg A16. Wie dus die dag vroeger thuis wil zijn kan op ieder moment voor deze optie kiezen.

De kustweg voert ons van de ene Saint-Valéry naar de andere want in Saint-Valéry-sur-Somme steken we de gelijknamige rivier over en dan nemen we wat meer afstand van de kust want vermoedelijk zal er op 1 mei wel wat toeristisch verkeer zijn. In Montreuil, opnieuw zo’n waterrijk gebied, kiezen we bewust voor de rustige landelijke wegen die ons naar het hart van het ‘Fôret Domaniale de Desvres’ voert.

Hardinghen en Licques brengen ons dichter bij Ardres en Nortkerque en dan komt het bekende Watten al in zicht. Vandaar leidt de weg ons door de velden vol met Vlaamse namen naar Cassel waar we een kilometers ver zicht hebben. Bij mooi weer zie je zelfs de terminal van de Eurotunnel in Calais. Steenvoorde is de laatste Franse gemeente die ons uitwuift en in Poperinge nemen we de brede weg die ons naar de grote markt van Ieper zal brengen.

prijsinfo

Prijs per persoon

De prijs is indicatief, de exacte prijs wordt bepaald bij de aanvraag.

  • Koppel (2 pers - 1 motor) : 650 euro/pp

Inbegrepen

  • gedetailleerde reisinfo en dagritten als gpx-files
  • 4 overnachtingen met ontbijt
  • BTW op reissom

 

Niet inbegrepen

  • lunches, dranken en persoonlijke uitgaven
  • reis- en annuleringsverzekering

 

Vragen

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met op voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte

Dag 10B

Normandie

voorstel 5 daagse reis 2024
01 apr t.e.m. 30 nov
individuele reis