voorstel voor een 10 daagse reis 2024 naar Schotland North Coast 500

01 mei t.e.m. 15 sep
individuele reis

bestemming

Scotland here we come!

Schotland is het land van mysterieuze meren, sprookjesachtige kastelen. Een land van spectaculaire landschappen en ongerepte natuur, maar ook van een rijke geschiedenis.

 

Waar gaan we naartoe?

North Coast 500 ofwel het uiterste Noordwesten van Scotland.

We genieten van de prachtige landschappen en spectaculaire vergezichten van de Scottish Highlands.
De North Coast 500 route rijden we in wijzerzin zodat we de oceaan aan de goede kant hebben voor een  schitterend zicht op de kustlijn  want we rijden uiteraard links.

Stuur ons een mail met je eigen afreisdatum en wij bezorgen je snel een aangepaste offerte.

Schermafbeelding 2021 12 03 Om 14.25.30

reisprogramma

dag1: Ijmuiden - Newcastle

We vertrekken vanuit de Nederlandse haven Ijmuiden met de DFDS ferry naar Newcastle. De boot vertrekt in de late namiddag en komt de volgende morgen aan rond 9u.

dag 2: Newcastle - Arrochar (± 365 km)

Na een korte rit uit de stad zoeken we de bekende Muur van Hadrianus op die ons vervolgens naar de Schotse grens leidt. De lieflijke Tweed Valley komt in zicht en voert ons verder naar boven, richting Glasgow waar we de stad ronden op weg naar onze eindbestemming Arrochar aan het Loch Long.

dag 3: Arrochar - Fort William (± 255 km)

Vandaag een dag met een leuke ferry verbinding. Eerst rijden we voorbij Onich waar we de ferry nemen naar Corran. Dan gaan we richting Loch Sunart, we volgen de mooie kustweg tot in Lochailort om terug oostwaarts de weg naar het bekende stadje Fort William te kiezen. Fort William ligt aan de voet van de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland.

dag 4: Fort William - Dundonnell (± 255 km of 310 km)

We vertrekken vanuit Fort William en  bevinden ons reeds op de North Coast 500 die ons schitterende uitzichten op Lochs en de Atlantische Oceaan biedt. Een dag om de fototoestellen rond de nek te hangen. Vandaag kan je kiezen tussen een rustige route van 255 km of een uitdagende weg van 310 km. De eerste optie brengt ons langs Loch Carron en Loch Maree naar de lieflijke eindbestemming Dundonnell. Optie 2 leidt ons over de befaamde Pass of the Cattle, een van de meest technische stukjes weg in Europa.

 

dag 5: Dundonnell - Thurso (± 350 km)

Deze rit loopt recht door het hart van de North Coast 500 met prachtige asfaltwegen door heen pittoreske vissersdorpjes. We zijn vlakbij Dunnet Head, het meest Noordelijk gelegen gebied van Groot-Brittannië en ten zuiden van de Orkney Islands gelegen.

dag 6: Thurso - Inverness(± 240 km)

Vandaag  rijden we zuidwaarts over de Strath of Kildonan (uitgeroepen tot mooiste single track van de UK) naar Helmsdale. Daarna over de Cromarty Firth naar Invernes. 

dag 7: Inverness - Alyth (± 325 km)

In Inverness nemen we afscheid van de North Coast 500 en zetten we koers naar de befaamde Speyside Valley, gekend voor zijn zachte Whisky’s.

Het hoogtepunt van de dag is de verkenning van de Cairngorms, één der mooiste nationale parken. We doorkruisen prachtig natuurschoon met talrijke Cattle Grids (vee roosters): pas op voor de schapen! Eindigen doen we in het lieflijke dorpje Alyth.

dag 8: Alyth - Dumfries (± 265 km)

Op onze terugweg naar het Zuiden zoeken we mooie landwegen op die ons tussen de grote steden Glasgow en Edinburgh door leiden, een ideale ontdekkingstocht met rustige dorpjes in overvloed. Via de Moffat Water Valley bereiken we ons eindstation Dumfries voor een laatste overnachting op Schotse bodem.

dag 9: Dumfries - Newcastle (± 285 km)

Ook op onze laatste dag hebben we oog voor natuurschoon want we doorkruisen na Carlisle opnieuw een landelijk gebied met leuke stuurwegen op weg naar Newcastle waar we in de vooravond inschepen voor de terugtocht naar Ijmuiden.

dag 10: Aankomst in Ijmuiden

prijsinfo

prijs

Vanaf € 1995 pp

Stuur ons een mail met je eigen afreisdatum en wij bezorgen je snel een aangepaste offerte.

 

Inbegrepen

  • Overzet ferry (2x) + maaltijden aan boord
  • Hotelovernachtingen (op basis van 2 pers. kamer)
  • full scottish breakfast
  • Uitgewerkte route op GPX files
  • BTW op reissom
  • Vlaams Solidariteitsfonds Reisgelden (financieel onvermogen)

Niet inbegrepen

  • Lunches, dranken en fooien
  • Benzine
  • Reis- en annuleringsverzekering

vragen

Heb je nog een vraag

Neem gerust contact met op voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte

2016Schot 17

Schotland North Coast 500

voorstel voor een 10 daagse reis 2024
01 mei t.e.m. 15 sep
individuele reis