voorstel voor 7 daagse motorreis 2024 naar Wales

01 apr t.e.m. 30 sep
individuele reis

bestemming

Lake District en Wales

Wales is wellicht wat minder bekend maar heeft alles wat een motorrijder verlangt. Je vindt er heerlijk rustige wegen doorheen heuvels en nationale parken. Af en toe moet je stoppen voor schapen op de weg en je doorkruist authentieke dorpen en stadjes met onuitsprekelijke namen.

Om Wales te verkennen kiest Network On Wheels voor een aanloop via de ferry naar Hull en rijden we eerst naar het mooie Lake District. We voorzien zelfs een extra dag om deze mooie streek te ontdekken.

Daarna sturen we de motoren richting Snowdonia en laten we jullie genieten van enkele dagen puur rijplezier doorheen Wales.

Terugkeren doen we via Kent en via Dover of de kanaaltunnel komt het vasteland weer in zicht.

Wil je deze reis nog meer aanpassen naar je eigen wensen? Geef ons een seintje en wij zoeken het perfect voor je uit.

Schermafbeelding 2022 10 21 Om 13.12.45

voorstel reisprogramma

Dag 1 : Ferry  Rotterdam - Hull

We vertrekken vanuit de Nederlandse haven Rotterdam met de P&O ferry naar Hull. De boot vertrekt  's avonds om 21 u en komt de volgende morgen aan rond 8u.

Dag 2: Hull – Lake District (287 km)

Na de Humber rivier vaarwel te zeggen rijden we Hull noordwaarts uit om via rustige wegen rond York and Harrogate het Yorkshire Dales National Park te doorkruisen. Na een lus rond Kendal bereiken we ons hotel in het mooie Lake District

Dag 2: Verkenning doorheen Lake District (320 km)

De wegen in het Lake District National Park nodigen uit tot rustig motorrijden én genieten. Voor de durvers is er zelfs de mogelijkheid om de Hardknott Pas te doen, een echte uitdaging voor de stuurvaardigheid.

Dag 3: Lake District – Bala (Wales) (370 km)

Deze overgangsrit leidt ons tussen de grote steden Liverpool en Manchester door zodat we vlot het noorden van Wales bereiken. Uiteraard mag de Horseshoe Pas niet ontbreken en we stomen door naar onze eindbestemming voor de dag: Bala aan het gelijknamige meer.

Dag 4: Bala – Aberystwyth (327 km)

Vanuit Bala starten we voor een ganse dag genieten in het Snowdonia National Park waarbij de mooie wegen elkaar moeiteloos opvolgen. Regelmatig stoppen en genieten van de vergezichten is hier de boodschap. Je zal des te meer genieten van de bar in je hotel in Aberystwyth.

 

Dag 5: Aberystwyth – Abergavenny (320 km)

Ook deze dag heeft veel motorplezier in petto want we rijden doorheen het befaamde Brecon Beacons National Park en het pittoreske stadje Abergavenny verwelkomt ons voor een rustig avondje in ons hotel

Dag 6: Abergavenny – Chichester (340 km)

We moeten definitief terug oostwaarts en verlaten Wales door de Severn rivier over te steken in Bulwark. Nu bevinden we ons terug op ‘Engels’ grondgebied en langs Bath en Trowbridge bereiken we Stonehenge waar een bezoekje zeker niet mag ontbreken. Even buiten Chichester logeren we een laatste maal op Engelse bodem

Dag 7: Chichester – Dover (230 km)

We gebruiken deze laatste dag om nog een mooie verkenning te maken van dé tuinregio van zuid-west Engeland: Sussex.  In Maidstone vinden we de M20 die ons recht naar de ferry in Dover leidt voor onze terugvaart naar huis.

prijsinfo

Prijs per persoon

dit zijn indicatieve prijzen, de exacte prijs wordt bepaald bij aanvraag

  • koppel (2 pers - 1 motor): 999 euro / pp

 

Inbegrepen

  • gedetailleerde reisinfo en dagritten als gpx-files
  • 6 overnachtingen met ontbijt
  • ferry Rotterdam - Hull, ontbijt inbegrepen
  • ferry Dover - Calais
  • BTW op reissom

 

Niet inbegrepen

  • lunches, dranken en persoonlijke uitgaven
  • reis- en annuleringsverzekering

 

vragen

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met op voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte

2017Wales 44

Wales

voorstel voor 7 daagse motorreis 2024
01 apr t.e.m. 30 sep
individuele reis