voorstel 10 daagse motorreis 2024 naar Ierland en Noord Ierland

01 mei t.e.m. 30 sep
individuele reis

bestemming

Ierland en Noord -Ierland

Ierland en Noord-Ierland hebben heel wat te bieden aan een motorrijder. Er zijn natuurlijk de mooie landelijke wegen maar je maakt ook kennis met een boeiende cultuur en op de grens tussen Ierland en Noord-Ierland is de dramatiek nooit ver weg.
Deze bestemming ligt echter niet bij de deur en het vergt al wat logistieke kennis om er vlot te geraken. Network On Wheels heeft ervaring met motorreizen naar Ierland en is de geschikte partner om je te helpen.
Plan je een motorreis naar Ierland? Contacteer ons zeker en we kijken samen met jou naar de ideale mix van data en bestemming.

reisprogramma

dag 1: ROTTERDAM - HULL

Vertrek vanuit Rotterdam naar Hull om 21u (aanwezig zijn om 19u).

dag 2: HULL - HOLYHEAD

Via het Peak District en het noorden van Wales met Snowdonia National Park rijden we naar Holyhead op het uiterste puntje van het schiereiland Anglesey. Overnachting in Holyhead.

 

dag 3: HOLYHEAD - ATHLONE

We nemen de ferry van Irish Ferry’s van Holyhead (vertrek om 08u30) naar Dublin (aankomst 11u45). Daarna via rustige wegen eerste verkenning van het Ierse binnenland tot het centraal gelegen Athlone.

dag 4: ATHLONE - BUNDORAN

We trekken door het mooie Connemara waar we ontelbaar heerlijke kustwegen aantreffen en rijden verder noordwaarts naar Donegal Bay waar we logeren in het pittoreske kustplaatsje Bundoran.

dag 5: BUNDORAN - LETTERKENNY

We zetten onze verkenning van het uiterste noorden van Ierland verder via de grillige kustlijn en het Glenveagh National park om te eindigen in Letterkenny voor een welverdiende pint of whisky in de gezellige bar.

dag 6: LETTERKENNY - BALLYMENA

Vandaag wippen we de grens over naar Noord-Ierland en met name de provincie Ulster. Deze grens vormt de belangrijkste twistappel in de Brexit onderhandelingen en de lokale bevolking kan zich niet voorstellen dat er terug een échte grens zou komen. We moeten ook onze Britse ponden terug boven halen. Het wordt een mooie dag met een bezoek aan de Antrim Coast en de Giant’s Cause Way, een uniek natuurfenomeen dat op de Unesco lijst van werelderfgoed staat. Een goed bed vinden we in Ballymena.

dag 7: BALLYMENA - NEWCASTLE

We blijven in Noord-Ierland want onze eindbestemming voor vandaag ligt in Newcastle aan de voet van de Mourne Mountains. Het wordt een merkwaardige dag want na nog een stukje Antrim Coast rijden we door Belfast, een stad beladen met een zware erfenis van religieus en politiek geweld en waar de tijd een stuk bleef stil staan. Daarna zoeken we weer de weidse blikken van de Ierse Zee op langs de kustwegen van Ards en North Down.

dag 8: NEWCASTLE - DUBLIN

Een relatief korte rit die ons naar Dublin brengt. Vanuit ons hotel kan je gemakkelijk de bus nemen naar Dublin centrum om deze boeiende stad te verkennen of er een leuke avond van te maken. Je kan ook genieten van het mooie binnenzwembad, de jacuzzi, de sauna of het stoombad in het hotel zelf.

dag 9: DUBLIN - HULL

Om 8u nemen we terug de Ferry naar Holyhead met aankomst omstreeks 11u30. Dan rest ons nog de terugrit doorheen midden-Engeland naar Hull waar we om 18u30 vertrekken naar Zeebrugge.

dag 10: Hull - zeebrugge

 

prijsinfo

Prijs per persoon

dit zijn indicatieve prijzen, de exacte prijs wordt bepaald bij aanvraag

  • koppel (2 pers - 1 motor): 2095 euro / pp

 

Inbegrepen

  • gedetailleerde reisinfo en dagritten als gpx-files
  • 8 overnachtingen met ontbijt
  • ferry Rotterdam - Hull, ontbijt inbegrepen
  • ferry Hull - Rotterdam, ontbijt  inbegrepen
  • ferry's naar en van Ierland
  • BTW op reissom

 

Niet inbegrepen

  • lunches, dranken en persoonlijke uitgaven
  • reis- en annuleringsverzekering

 

ervaringen

vragen

Heb je nog een vraag? 

Neem gerust contact met op voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte

Dag 4A

Ierland en Noord Ierland

voorstel 10 daagse motorreis 2024
01 mei t.e.m. 30 sep
individuele reis