Facebook Motorreis Schotland - Network On Wheels
Network On Wheels

Schotland UITGESTELD NAAR 2022

Waar gaan we naartoe?

 

Eiland hoppen + North Coast 500 ofwel het uiterste Noordwesten van Scotland.

We genieten van de prachtige landschappen en spectaculaire vergezichten van de Scottish Highlands.
 

De North Coast 500 route rijden we nu in wijzerzin zodat we de oceaan meestal aan de goede kant hebben want we rijden uiteraard links.
 

Er zijn per dag 2 groepsmomenten: ontbijt ’s morgens en diner ’s avonds, tijdens de dag rij je op eigen tempo en met wie je wilt.

Dag 1

Ijmuiden - Newcastle

We vertrekken vanuit de Nederlandse haven Ijmuiden met de DFDS ferry naar Newcastle. De boot vertrekt om in de late namiddag en komt de volgende morgen aan rond 9u.

Dag 2

Newcastle - Arrochar (± 370 km)

Na een korte rit uit de stad zoeken we de bekende Muur van Hadrianus op die ons vervolgens naar de Schotse grens leidt. De lieflijke Tweed Valley komt in zicht en voert ons verder naar boven richting Glasgow waar we de stad ronden op weg naar onze eindbestemming Arrochar aan het Loch Long.

Dag 3

Arrochar - Mallaig (± 335 km)

Vandaag een dag met een leuke ferry verbinding. Eerst rijden we voorbij Onich waar we de ferry nemen naar Corran. Langs Loch Linnhe gaat het verder Westwaarts naar Mallaig.

Dag 4

Mallaig - Dundonnel (± 330 km)

We vertrekken vanuit Mallaig en nemen de ferry naar Ardvasar met een korte verkenning van het Isle of Skye. Vanuit Skye zoeken we de North Coast 500 op die ons schitterende uitzichten op Lochs en de Atlantische Oceaan biedt. Een dag om de fototoestellen rond de nek te hangen.

Dag 5

Dundonnel - Thurso (± 350 km)

Deze rit loopt recht door het hart van de North Coast 500 met prachtige asfaltwegen door heen pittoreske vissersdorpjes. We zijn vlakbij Dunnet Head, het meest Noordelijk gelegen gebied van Groot-Brittannië en onder de Orkney Islands gelegen.

Dag 6

Thurso - Grantown-On-Spey (± 310 km)

Vandaag nemen we in Inverness afscheid van de Nort Coast 500 en zetten we koers naar de befaamde Speyside Valley, gekend voor zijn zachte Whisky’s. In Grantown-On-Spey kan je zeker ’s avonds proeven van de uitmuntende godendrank.

Dag 7

Grantown-On-Spy - Alyth (± 270 km)

Deze dag begint met de verkenning van de Cairngorms, één der mooiste nationale parken. We doorkruisen prachtig natuurschoon met talrijke Cattle Grids (vee roosters): pas op voor de schapen! Eindigen doen we in het lieflijke dorpje Alyth.

Dag 8

Alyth - Dumfries (± 285 km)

Op onze terugweg naar het Zuiden zoeken we mooie landwegen op die ons tussen de grote steden Glasgow en Edinburgh door leiden, een ideale ontdekkingstocht met rustige dorpjes in overvloed. Via de Moffat Water Valley bereiken we ons eindstation Dumfries voor een laatste overnachting op Schotse bodem.

Dag 9

Dumfries - Newcastle (± 285 km)

Ook op onze laatste dag hebben we oog voor natuurschoon want we doorkruisen na Carlisle opnieuw een landelijk gebied met leuke stuurwegen op weg naar Newcastle waar we in de vooravond inschepen voor de terugtocht naar Ijmuiden.

Dag 10

Newcastle - Ijmuiden

Praktisch

mei 2022

10 dagen

± 2515 km

Schotland UITGESTELD NAAR 2022

Inbegrepen

 • Overzet ferry (2x) + maaltijden aan boord
 • Begeleiding
 • Hotelovernachtingen (op basis van 2 pers. kamer)
 • full scottish ontbijten
 • 3-gangen diners
 • Uitgewerkte route op GPS
 • BTW op reissom
 • Vlaams Solidariteitsfonds Reisgelden (financieel onvermogen)

Niet inbegrepen

 • Lunch, dranken en fooien
 • Benzine
 • Reis- en annuleringsverzekering

Prijs

Heel binnenkort beschikbaar